“Gij zult nimmer zonder bril op de fiets zitten”. Dat zijn nou eenmaal de regels, simpel. Zonlicht is slecht voor je ogen. Het werkt als bescherming tegen de rondvliegende stenen en beesten en het ziet er gelikt uit. Bijna even gelikt als rijden met een vizier, dat doen we het liefst bij Crankzinnig. Toch is niet elke rit geschikt voor het rijden met een vizier. Voor die dagen hebben we de vier beste brillen opgezocht, de fabrikanten zo ver gekregen om een exemplaar toe te sturen en hebben we een fotoshoot gedaan met team Royal Fixed Gear. Deze modellen maken de brillen nóg toffer.

We hebben de vier vetste brillen voor jullie op een rijtje gezet.

De mooiste

Jelmer Broekstra van team Royal Fixed Gear

Jelmer Broekstra van team Royal Fixed Gear

Briko – Shot Evoluzione
Briko is misschien niet de grootste speler op de markt maar ze maken echt mooi spul. Het merk uit Milaan begon in 1985 en verwierf bekenheid met de brillen die zij maakte voor Mario Cipollini. Let op: dit ruimteschip is groter dan hij op de foto lijkt!

De beste koop

Lazer

Coen Stegeman van team Royal Fixed Gear

Lazer – Magneto
Met de Magneto van Lazer haal je iets moois in huis. Heel veel moois zelfs. Een bouwpakket. Je kunt de bril dragen zonder poten achter je oren en zet hem met magneten aan je helm vast. Of je zet er andere poten en andere glazen op. Meerdere brillen in 1.

De coolste

Adidas

Coen Stegeman van team Royal Fixed Gear

adidas eyewear – tycane pro outdoor
Het merk met de 3 strepen laat zijn zonnebrillen maken door een gevestigd merk in brillenland: Silhouette. Deze bril kan ook goed op sterkte besteld worden en wordt geleverd met een strap waardoor de bril niet afvalt. De strap wordt vastgeklikt aan de poten; echt stevig!

De origineelste

Spiuk

Renee Miles van team Royal Fixed Gear

Spiuk – Trophy
Spiuk is een écht fietsmerk en deze toffe bril is tevens de goedkoopste van het stel. Mede daardoor in de top 4 beland Ook in andere kleuren te verkrijgen maar in deze kleur kun je ook de fietsschoenen bestellen. Dat ziet er echt vet uit. We hebben de bril gespot voor nog geen 40 euro!

Iedereen heel erg bedankt voor het meewerken aan deze shoot: Coebergh P.R., One Way Bike Distribution, Royal Fixed Gear, Wolvenberg, Briko en de man van de graffiti.