Slide 1
Slide 2
Slide 3

Bij de aanschaf van mijn BMC afgelopen winter zaten er 23mm bandjes op de velgen. Ik was niet van plan om deze te gaan gebruiken voor mijn ritjes. Buiten het feit dat ze iets te ‘slick’ waren voor het Hollandse winterweer was ik eerder al overgestapt op 25mm buitenbanden. 25mm is voor mij de standaard. De zoektoch naar naar adequaat rubber kon van start gaan.

Links en recht hoor je de naam Continental vallen. Persoonlijk had ik hier geen ervaring mee, maar ik dacht: “Waarom ook niet?”. Helemaal fijn dat we een setje Gran Prix 25 mm mochten uitproberen.

Waar: Benelux – voornamelijk op fietspaden en wegen. Een paar kasseien hier en daar. Een paar schelpenpaden. (maar lees: zand, modder en zo nu en dan wat zon)

Afstand: 5.900, veelal plezierige kilometers

Rijervaring: Gekeken naar comfort en veiligheid, zou ik zeggen dat het hele betrouwbare banden zijn. Snel en fijn rijden als ze op juiste druk (ik rijd meestal rond 8 bar) zijn opgepompt. Het rubber biedt goede grip in bochten en of natte weersomstandigheden.

Duurzaam: Ja en nee. Ik heb in de afgelopen maanden dat ik op de banden rijd maar twee keer een lekke band gehad die eigenlijk door hetzelfde probleem kwam. De voorband had een kleine scheur aan het zijpaneel van het rubber waardoor de binnenband de ene keer knalde bij het oppompen en de vervangende binnenband “overnight” lek raakte (hetgeen je vaak ziet bij co2 oppomppen). Maar het bandje was echt lek. Achterband ging de volle 5,900 kilometer mee. Als die geen scheurtjes zou vertonen op dat moment zou ik er nog een ritje van 100km aan vast hebben geplakt.

Prijs: Continental is met 26,95 aardig vriendelijke geprijsd. Je ziet wel vaak dat de populaire maten gauw uitverkopen. Desalniettemin heb ik mijn volgende setje al besteld. Ik rol de komende 5000 km op de 4Season.