Groepsfoto Crankzinnig Gran Fondo

De tweede Crankzinnig rit is een feit. Al vanaf het aanmaken van het event op facebook merkte we al dat er meer animo was. Maar toen we ’s ochtends bij Lola Bikes & Coffee aankwamen, zaten de eerste deelnemers al te popelen. De één na de andere carbon machine werd naar binnen gedragen en we wisten hoe laat het was. Het wordt zo’n rit. En ja, het werd zo’n rit. Het eerste stuk naar het achtje van Knetemann (kopje van bloemendaal), werd snoeihard met wind mee doorgefietst. De één na de andere renner moest lossen en snelheden van ca 50km/u waren niet vreemd.

Foto door Yorit Kluitman

Foto door Yorit Kluitman

Op het moment dat we het achtje getrotseerd hadden en naar Mogador rolde besefte ik me ineens weer dat we met die zelfde wind tegen terug moesten. Tot overmaat van ramp, waren mijn tandwielen ondertussen zo versleten, dat ik alleen nog maar in een hele lichte versnelling kon fietsen en dan nog had de fiets af en toe kuren. Dus bij Mogador maar flink zitten eten en moed ingedronken met goede (Marokkaanse) koffie, want de trein pakken, dat kan gewoon niet als organisator!

Foto door Yorit Kluitman

Foto door Yorit Kluitman

Die terugweg, die was inderdaad flink beulen. Harde wind, ik verloor snel de kopgroep bij Schiphol door de mechanische problemen en we bleven met een groepje van 5 over, toevalligerwijs de gehele Crankzinnig crew +1. Na flink door gereden te hebben en proberen toch nog een gemiddelde van 30km/u te halen, kwamen we vermoeid aan bij Lola, maar tot onze grote verbazing nog niemand van de groep was. Waren ze al weg? Hoe konden we nou eerste binnen zijn? Maar toch, blijkbaar hebben we achteraf gezien toch flink doorgereden en wij wisten de route het beste. Langzaam druppelde er namelijk de één na de andere deelnemer binnen.

Foto door Yorit Kluitman

Foto door Yorit Kluitman

Het was weer een geweldige dag, met een goede strijd met de elementen, ondanks dat het droog is gebleven en zelfs een beetje zon gehad te hebben. Voldaan hebben we nog van een biertje en een pizza genoten (bedankt Philippos en Arthur!). Iedereen die mee heeft gereden: bedankt! We zien jullie volgende keer weer graag terug. Mochten er nog opmerkingen zijn, wat goed ging en wat minder goed, laat het ons weten in de comments! Hieronder een impressie van de dag in vorm van een video.