Slide 1
Slide 2
Slide 3

“Verderop in de straat zit een winkel waar ze zelf fietsen bouwen!” werd me tijdens een bezoek aan Arnhem verteld. “Misschien moet je daar even gaan kijken”.

Goed, we waren onderweg naar wat te eten en we kwamen er toch langs.
Het bleek om “Vanhulsteijn” fietsen te gaan. Toevallig had ik er al een keer eentje zien staan bij Lola. Ik dacht toen dat het om een one-of-a-kind-arty-farty-geval ging en niet om iets wat ook echt te koop is, laat staan bruikbaar!

De frames van Vanhulsteijn zien er op z’n zachtst gezegd ‘anders’ uit. Een frame waarbij het stuk onder de zadelpen mist, moet haast wel instabiel zijn. Om mijn scepsis weg te nemen, kreeg ik meteen een fiets mee voor een testritje. De rijeigenschappen vielen me alleszins mee. De unieke vorm van het frame heeft zelfs als voordeel dat je zadel als het ware geveerd is maar als je flink aanzet voelt het frame wel stijf aan. Hij ‘zwabbert’ niet.

Van Hulsteijn frames worden door de gelijknamige bouwer gemaakt naast de winkel aan de Klarendalse weg in Arnhem. Een frame kost rond de €1200,-. Dit is een hoop geld, maar niet eens zo gek veel voor een handgemaakt stalen frame. En dan heb je ook nog eens iets unieks. Ik kan iedereen van harte aanbevelen om een keer te checken. Vind je het toch niks? Aan de overkant hebben ze de lekkerste hamburgers ooit…

http://vanhulsteijn.com

Foto’s gemaakt door Lola Bikes & Coffee