juicybartape

De leden van het Crankzinnig blogteam zijn fietsenthousiastelingen. De passie voor het fietsen en het opbouwen van de fiets slaat soms door. Met gepaste trots zouden wij onszelf ook als fietsnerds kunnen bestempelen. Dat ‘nerderige’ kwam weer eens tot uiting in een stevige discussie over welk stuurlint je moet kiezen als hij ‘sticky’ (veel grip) moet zijn. Het mooie aan dit soort discussies is vaak dat iemand informatie ter kennisgeving aanneemt en vervolgens toch lekker doet wat hij zelf wil. Met eigenwijs ben je bij Supacaz aan het juiste adres.

De importeur van de sexy stuurlinten voor de Benelux is AGU, zij waren bereid om ons de proef op de som te laten nemen. We kregen een setje toegestuurd om te testen en hebben er ook een mooie winactie voor jullie uitgesleept (zie onderaan). Supacaz maakt naast stuurlint overigens ook stuurplugs en MTB handvatten die je ook in opvallende kleuren kunt kiezen. Check HIER alle beschikbare kleuren, je zult versteld staan van het aanbod.

Leuk weetje: de man achter Supacaz is Anthony Sinyard, zoon van Specialized-oprichter Mike Sinyard. Anthony vond de producten en het kleurgebruik in de wielerwereld iets te basic en te braaf. Hij wilde iets levendigs met een wat agressief tintje, wat ook terug te vinden is in de wereld van skaters en surfers.

Ik ging voor de Super Sticky Kush red print, welke ik heb aangebracht op het stuur van mijn rode BMC Granfondo. Ik heb nog nooit zo snel een stuurlint gemonteerd, het vliegt erop. Vooral het strak trekken van het lint rond je stuur gaat erg makkelijk. Het lint is best dik en geeft goede demping. Echt sticky is hij niet maar dat maakt de grip goed. Met of zonder handschoenen en zelfs in de regen! Het ziet er op een rode fiets ook nog eens supermooi uit. Een volgend stuur wordt in ieder geval door mij weer voorzien van Supacaz, dan misschien wel een opvallendere kleur.

Hieronder de instructievideo van de fabrikant. Ik heb het stuurlint iets anders gemonteerd. Ik heb  de uiteinden ingesmeerd met secondelijm. De stickers bleven bij mij achterwege, wat er mijn inziens beter uitziet. Een probeersel dat goed heeft uitgepakt als je het mij vraagt.

Crankzinnig mag drie sets stuurlint weggeven aan de lezers. Laat weten in de reacties welke kleur je graag op je stuur zou willen hebben en wie weet ben je de gelukkige winnaar. Wie voor neon kiest maakt per definitie meer kans! Reageren kan tot 5 december, daarna verdelen we de sets.