reto

Net als vorig jaar gaan we een voor ons onbekende renner volgen deze Tour de France. We hebben ons oog laten vallen op Reto. Reto Hollenstein. Niet vanwege zijn gekke snor, zijn overgewicht of ander uiterlijk kenmerk dat hem (on)aantrekkelijk maakt. Puur om de naam die ons doet glimlachen. Om het voor hem nog erger te maken geeft wikipedia aan dat zijn bijnaam “De Reet” is. Daarom roepen we “#hupreet” in het leven.

Je Tourbeleving wordt groter als je elke dag de uitslagen kan uitpluizen op zoek naar de onbekende renner. En je kan een klein succesje vieren als de renner bij de eerste 50 eindigt. We gaan Reto Hollenstein volgen en gaan proberen om contact met hem te krijgen via zijn Facebook account. Mocht iemand zin hebben om zijn naam op het wegdek te schilderen, wij stellen graag een bak met latex beschikbaar!

De Reet is een Zwitser die fietst voor de ploeg IAM CYCLING. Dit is ook het team van Stef Clement. Hij reed vorig jaar ook mee in de Tour maar moest afstappen in de 17e etappe, hij liep een blessure op na een valpartij. Voor een renner, die klimmen als specialisatie heeft, weegt hij heel veel en is hij heel lang. De Reet weegt 78 kilogram en is bijna 2 meter. Wij wensen De Reet heel veel succes de komende weken!

reto 2