West Nederland is waarschijnlijk de gaarste plek voor mountainbikers. Geen wildernis te bekennen, laat staan hoogte verschil. Eigenlijk hoor je gewoon te gaan kitesurfen maarja…. Waar laat je die shit? Kennelijk zijn er in Vlaardingen een aantal gasten die toch ook voor de MTB gaan.

Op mijn MTB routes app is afgelopen najaar een nieuwe route verschenen en wel in Vlaardingen. Bijna heb ik me laten weerhouden door de negatieve reacties: “modderbende, niet te doen door de modder, enz, enz,…” Maar ik ben toch gegaan.

waterfiets

JA, HET IS EEN MODDERBENDE! Maar wel een leuke modderbende. De route bestaat uit twee delen. Een blauwe route van zo’n veertien kilometer. Veel singletrack met kombochtjes. Daarnaast wordt het minimale hoogteverschil optimaal gebruikt. Af en toe kun je van de blauwe af en is er een optie om een rode route te volgen. Hier vind je verschillende obstakels. Afdaling met grote keien, kleine kickertjes en north shore tracks. En in het midden van de route ligt een heus bike-park uitsluitende bestaande uit dit soort technische obstakels.

de rode route leid je langs technische obstakels

de rode route leid je langs technische obstakels

Ondanks het gebrek aan echte wildernis in Nederland, kan je het toch leuk maken. Je fietst tussen de geoormerkte Schotse Hooglanders door over North Shore banen met hout van het tuincentrum. Het geruis van de snelweg is altijd hoorbaar…

Een keer terug? Dat zeker!
Wel als het een tijdje droog is geweest.
Terug met de MTB zónder SPD-tjes, om het bike park te rippen.
Terug met de cyclocrosser om de blauwe route mee te pakken in een lange ronde i.c.m. Bergschenhoek en Zoetermeer.

Vlaardingen is lekker bezig.