Strava Gran Fondo 2 route

Zondag 23 februari, dat is de datum waarop we weer 130km (en een beetje) gaan verrijden. We starten bij Lola Bikes & Coffee te Den Haag, om half 10 verzamelen, om 10 uur rollen! De eerste checkpoint ligt op het kopje van Bloemendaal, waar we het achtje van de kneet willen fietsen, waarna we in Haarlem bij Mogador even kunnen uitrusten en een espresso of een flat white kunnen nuttigen. Dit is tevens onze halfway hookup point voor de Noord-Hollanders die willen aanhaken en we hopen hier rond 12:30 te zijn.

Hierna gaan we langs schiphol door het groene hart terug. De route laten we een beetje afhangen van wat we tegen komen, er zullen weer wat checkpoints op uitgedeelde kaartjes staan om een beetje richting te geven. Het doel is uiteindelijk 130km fietsen, dus weet je nog leuke plekjes binnen deze route, zeg het vooral tijdens of voor de rit (in de comments bijvoorbeeld) en we fietsen er langs!

Vorige rit kwamen er ongeveer 25 man en al gauw kwamen we erachter dat de helft hiervan mee kwam doen om goed kapot te gaan en een andere helft gewoon lekker wilde fietsen. Dus gaat het iets te hard, deel het mee, want waarschijnlijk zijn er genoeg medefietsers die het tempo ook niet meer zo grappig vinden. Op dat moment ontstaan twee groepen, wat voor iedereen prettiger is. Het tempo zal rond de 25-27km/u gemiddeld liggen.

Verdere info:

  • Mocht er iets gebeuren met je fiets, of je vind het zelf wel mooi geweest met dat fietsen, in Haarlem kan de trein genomen worden (vergeet je OV kaart niet).
  • Je fiets kan je gewoon bij Lola bikes & Coffee naar binnen meenemen, bij Mogador weten we het (nog) niet. Dus let een beetje op elkaars fiets als hij daar voor de deur staat!
  • Het kan laat worden na de finish bij Lola, neem dus lichtjes mee! Zorg daarnaast voor je eigen veiligheid.
  • Neem voldoende eten (!) en drinken mee en zorg dat je jezelf kan redden met een lekke band.
  • Laat niemand zomaar alleen achter! Mocht je toch alleen gestrand zijn, onze telefoonnummers staan op de handout!
  • Mochten jullie nou foto’s maken of andersoortige media uitingen, zet er #crankzinnig bij óf stuur een linkje naar ons, dan kunnen we het verwerken in ons verslag.
  • Vergeet je niet aan te melden voor de Strava Challenge!

Wil je meedoen of meer informatie? Ga naar ons Facebook event, stuur ons een email of schrijf hieronder een reactie.

Deelname aan ons ritje is volledig op eigen risico en wij zijn dus niet aansprakkelijk voor enige (financiële) schade en/of letsel. Pas goed op jezelf en een ander!