Giro New Road in Lola

Toen ik vorig jaar voor het eerst de kleding van Giro, Giro New Road, op het interwebs voorbij zag komen, was ik hier redelijk enthousiast over. De producten van dichtbij bekijken en passen, bleek echter lastig. Maar hier is verandering in gekomen.

Distributeur Jacobsons (o.a. Nalini, Ortblieb en Giordana) lanceerde afgelopen dinsdag de Giro New Road lijn en de Giro schoenen bij Lola Bikes & Coffee in Den Haag.  Medewerkers van Giro Europa hielden een lang en gedetailleerd verhaal over de New Road lijn. New Road staat voor een nieuwe manier van kijken naar fietskleding en past binnen de visie van Giro om niet zomaar mee te gaan in bestaande kaders, maar om vooral vernieuwend bezig te zijn.

overal Giro spullen

Overal Giro spullen bij Lola Bikes & Coffee

Long story short: New Road is voor fietsers die fietsen serieus nemen en op zoek zijn naar technische, functionele kleding die zowel op de fiets als naast de fiets te dragen is. Géén strakke aero outfits voor de volgende Tour-winnaar, maar wel bib shorts die onder wat meer baggy shorts horen voor op het terras onderweg. De kleding is vooral erg handig, overal zitten zakjes en over het materiaal is goed nagedacht. Ze gebruiken merino wol waar mogelijk, synthetisch materiaal waar nodig.

gironewroad

De kleding is wel wat aan de prijzige kant, maar omdat het op én naast de fiets te gebruiken is, zou je de prijs door twee kunnen delen en valt het eigenlijk wel weer mee. De kleding zal zo ongeveer vanaf eind februari te koop zijn, voor de schoenen van Giro moet je nog een maandje extra wachten.