Festive 500

Ieder jaar is het voor Rapha en Strava een traditie om iedereen uit te dagen voor de Rapha Festive 500. Nu zijn de vorige edities een beetje langs mij heen gegaan, want zeg nou zelf 500km fietsen, in de winter in acht dagen, rond de toch al drukke kerstperiode is een beetje een gestoord idee. Het gaat er dus om in totaal 500km of meer van 24 december tot en met 31 december te fietsen, haal je dit? Dan krijg je een speciale rapha patch thuisgestuurd, je weet wel, die dingen die in de 90s hip waren.

Dus, dan nu aan de bak? Mijn twijfel was/is groot dat ik dat kan halen, volgens mij is 500km het maximum wat ik per maand eens gereden heb op Strava en toen was het prachtig weer! Daarnaast was mijn conditie helemaal in orde terwijl dat nu tot het nulpunt gedaald is. Daarintegen is het een goede motivatie om weer eens diezelfde conditie op te krikken, zo erg kan het toch niet zijn? 62,5 km per dag heb ik al berekend, in 2,5u per dag moet dat makkelijk te rijden zijn, mocht ik nog een idioot vinden die dit wil doen, dan zijn die zo voorbij.

Mijn uitdaging ligt dus vooral in plannen en slachtoffers verzamelen die met mij willen fietsen, het liefst elke dag. Oproepjes binnen mijn fietsvrienden kom ik er al gauw achter wat de meeste mensen doen in deze tijd: Naar familie om een warm haartvuur zitten. En ook ik moet dat doen minimaal 3 dagen in deze periode en om nou als een dood vogeltje aan het kerstdiner te zitten. En wat doe je als het ineens hagelt? Ga je dan ook op die fiets zitten. Nu kom ik er achter dat het inderdaad een challenge is!

Ok, dus dan is dit nu het idee, circa 50km op de dagen van verplichtingen en dan heb ik nog 350km over voor de overige 5 dagen, dat is dus 70km per dag. En met een beetje mazzel kan ik een dagje (of een paar) van 100km maken, zodat ik een dagje eerder klaar ben.

Mochten er nog gekken zijn die met mij (vanuit Den Haag) mee willen fietsen, post het in de comments. Hiernaast ga ik nog een post schrijven over het kleden in de ijsregen (die eraan gaat zitten komen) én eentje met wat routes van 50km en 70km. Wish me luck!

Wouter Beugelsdijk