Ter opvolging van de festive 500 voorbereiding moet er bepaald worden waar ik dan heen fiets en welke routes ik ga nemen. Het makkelijkste is natuurlijk om elke dag een vaste route van 62,5km te rijden, maar het leukste is om de kans te grijpen om weer wat nieuwe plekken rondom Den Haag te ontdekken.

De Festive 500 actieradius

De Festive 500 actieradius

Om het avontuur te vergroten heb ik een  kaartje gemaakt. In mijn vorige artikel had ik het over drie ritten van 50km en vijf van 70km. Vanaf Lola Bikes & Coffee (een goed punt om te starten) gerekend heb ik drie cirkels te getrokken. Één van 25km, één van 35km en één van 70km.

Voor de twee kleinere cirkels geldt: heen en weer maakt de gewenste afstand. De grote cirkel is voor een zogenaamde ‘training ride’, waarin train hierin voor ‘pak de trein terug’ staat.

Ik zag gelijk dat de Utrechtse Heuvelrug in bereik ligt, daar ben ik nog nooit geweest en het schijnt daar geweldig te zijn om te fietsen. Andere opties zijn bijvoorbeeld: heen en weer naar de Rottemeren of even een standaard rondje Maeslantkering voor als ik geen zin heb om over de route na te denken.

Wat ook nog een leuke is: de wielerbaan in Alkmaar. Geen idee of hij open is, maar het is misschien leuk om daar een paar rondjes te kunnen rijden. Het is in iedergeval een mooie route en hoogstwaarschijnlijk wind mee. Want deze week gaan we hoofdzakelijk zuidenwind krijgen.

Wind mee is natuurlijk een geweldige bijkomstigheid van de ‘training ride’, lekker valsspelen door wind mee te pakken. Wie niet sterk is moet slim zijn toch? Jammer dat de kosten van de trein waarschijnlijk de pan uit gaan rijzen, maar je moet wat voor je patch. Weten jullie nog mooie plekken of routes die ik niet mag missen binnen één van deze cirkels?