Hij staat. Voor nu… En natuurlijk laat ik jullie mijn selectie niet zien!

Hij staat. Voor nu… En natuurlijk laat ik jullie mijn selectie niet zien!

Vorige week heeft Wouter hier voor alle wielerleken (komen die op crankzinnig.nl?) een uitgebreide handleiding geschreven voor het optimaal beleven van de Tour de France. Onderdeel daarin is het meedoen aan een poule. Om het gemakkelijk te maken hebben wij een poule aangemaakt op de website scorito.com. Die website bestaat inmiddels alweer een paar jaar en je merkt direct dat aan alles is gedacht. Je hoeft het wiel dan ook niet zelf uit te vinden en iedereen kan gemakkelijk deelnemen.

Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan met de poule van Scorito. Daar streed ik met mijn broertje en twee vrienden in een subpoule om eeuwige roem. Dat ik die subpoule won mag gerust een klein wonder heten, aangezien ik nog veel beginnersfouten maakte. Deze Tour is de kans om die ervaring mee te nemen en me te meten met de andere redacteuren van Crankzinnig. Een grotere poule en dus is de te behalen eer wellicht nog groter dan vorig jaar. Je kunt er tenslotte de andere redacteuren een jaar lang mee stangen.

Vol enthousiasme stortte ik me twee weken geleden op de poule. Natuurlijk zijn ook nu nog niet alle renners bekend, maar toch kon ik de grote lijnen uitzetten. Binnen een half uurtje was ik er uit. Vol trots meldde ik in de Crankzinnig app-groep dat mijn poule al stond. Waar zeurden ze nou over met hun keuzes. Ik was feitelijk maar twee echte keuzes tegengekomen. Zo moeilijk was het niet. En toen begon het. Schreef Wouter dat de drie Tourweken een hel zijn voor je sociale leven, tel daar bij mij gerust de laatste twee weken bij op. Vanaf het moment van invullen twijfel ik elke minuut aan de renners die ik heb gekozen. Hoe zat dat nou ook alweer met Majka vorig jaar? Hoe deed Rui Costa het vorig jaar nou eigenlijk echt? Contador was toch wel erg sterk in de Dauphiné en Dumoulin reed boven verwachting goed in Zwitserland. Maar wacht, werd Dumoulin er nou gisteren door 3 Lotto-renners opgelegd op het NK tijdrijden? Uitslagen van eerdere rondes werden nageslagen, uitslagen van dit jaar er naast gelegd, overwinningen van vorig jaar uitgeplozen en meningen van experts opgezocht. Inmiddels zit ik aan versie 38 van mijn Tourselectie en daarmee is het einde echt nog niet in zicht. De tour start pas over anderhalve week…

Ook meedoen? Schrijf je in op onze subpoule!