We hebben ruim de tijd gehad om de mooie spullen uit het Tourpeloton te kunnen bewonderen. We hebben een selectie gemaakt van de mooiste spullen die we gezien hebben.

Fiets

We hebben nu eenmaal een zwak voor Look, hopelijk jullie ook. We waren even bang dat het merk Look dit jaar niet vertegenwoordigd zou zijn in het Tour Peloton. Gelukkig kreeg het Franse team “Bretagne Séché Environnement” een wildcard en rijdt dit Franse monster mee deze tour. De Look 795 is leverbaar als “Aerolight”, waarbij de remmen zijn geïntegreerd in de voorvork en achterbrug. Ook is dit pareltje leverbaar met convetionele remmen, dan heet hij de “Look 795 Light”.

Bretagne-Seche-Environnement-Look-795-Light-Complete-Bike-02

Helm

Suomy is vooral bekend van de helmen die zij maken voor de motorsport. Dat je hun fietshelmen nog niet eerder gezien hebt kan kloppen. De “Gun Wind” voor het racefietsen werd pas in april van dit jaar geïntroduceerd. Hij is anders, hij is mooi, het is de coolste van dit moment. Daarnaast is het ook nog eens een lichtgewicht, ook krijg je er een speciale tas en regenhoes bij als je hem koopt.

ac78d05a535e3a756d627b56bcfbdd8a

Cockpit

Zo ziet het bureau van de werknemers van Katusha en Movistar er uit op een normale werkdag. Canyon heeft de “HII Aerocockpit CF” ontworpen in samenwerking met headset fabrikant Acros, is het geen plaatje? Alle kabels kunnen weggewerkt worden en er is ruimte voor de Di2 junction box. Ander saillant detail: ze hebben in het ontwerp rekening gehouden met het stuurlint waardoor deze ‘naadloos’ overgaat in je stuur.

Eurobike 2014: Alexander Kristoff's Canyon Aeroad CF SLX (Pic: George Scott/Factory Media)

Eurobike 2014: Alexander Kristoff’s Canyon Aeroad CF SLX (Pic: George Scott/Factory Media)

Wielen

De wielen van Astana, waar Nibali op rijdt, zijn de coolste. Het gaat om het Franse merk Corima die ongelooflijk lichte wielen maakt, waarschijnlijk de lichtste van het peloton. Met een set van 47mm hoge carbon velgen zit je ongeveer op 1200 gram.
astana_spe_2015

Groepset

Het was even twijfelen omdat veel teams nu kiezen voor Shimano Dura Ace Di2 dat waarschijnlijk het meest betrouwbaar is. Ook de nieuwe SRAM Wireless set, die gebruikt wordt door AG2R La Mondiale, komt in de buurt vanwege het grote mysterie dat er omheen hangt. Het grootste nieuws komt echter van FSA (Full Speed Ahead), zij komen deze tour met een volledig elektronische groep. Er is helaas nog weinig bekend behalve dat het een protype is, maar er zijn wel foto’s van Michal Kwiatkowski’s (de huidige wereldkampioen) fiets waarop de groep is gemonteerd.

Foto van Cyclingnews

Foto van Cyclingnews