Foto door ienool

Foto: ‘Zonsopkomst Posbank’ door ienool

We geven opvolging aan onze ritten rondom Zuid-HollandUtrecht, Zeeland en East Yorkshire en verplaatsen ons op 22 februari richting het oosten. Gelderland is ons volgende doelwit.

Als je aan heuvels in Nederland denkt, denk je aan de provincie Limburg. Maar als je een beetje verder speurt in Nederland zijn er nog wel meer plekjes te vinden met een beetje glooiing. Één van de mooiste plekken waar deze liggen is wel de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. En deze plekken gaan we met deze rit verkennen.

Wat is het plan? We starten aan de rand van Utrecht, bij het bos Amelisweerd. Verzamelen: 9:00, vertrek om 9:30. Vanuit hier fietsen we in rechte lijn richting de Emmapiramide, dalen de Zijpenberg af en klimmen we de Posbank op. Eenmaal bij de Posbank aangekomen zitten we aan de 70km. De terugweg gaat over de Utrechtse Heuvelrug, eerst richting de Grebbeberg en vervolgens bedwingen we de Amerongse Berg. De rit zal om en nabij 150km zijn en we laten ons inspireren door de route van Veenendaal-Veenendaal.

We starten gezamelijk en door het tempoverschil zullen er groepjes ontstaan, het gemiddelde zal rond de 28km/u liggen. Probeer bij een groepje aan te sluiten die jouw tempo aanhoudt en laat niemand alleen achter! We ontmoeten elkaar weer bij de halfway point: Paviljoen de Posbank.

Wat hebben jullie nodig? Met een goed humeur, een fiets, genoeg eten en een helm zijn wij al tevreden. Wij verzorgen een routekaartje met de verschillende routepunten. Mocht je een navigatie-apparaat hebben, neem hem mee! Wij regelen een GPX bestand zodat jullie kunnen helpen navigeren.

Meld je alvast aan op onze Facebook event en mochten jullie nog tips hebben om deze nog rit mooier te maken, laat even een berichtje achter in de comments!

En dan nog even dit:
Crankzinnig aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, in welke vorm dan ook, ontstaan door of vanwege deelname aan de activiteiten, waaronder doch niet enkel fietstochten, (mede) georganiseerd door Crankzinnig. Deelname aan activiteiten, (mede) georganiseerd door Crankzinnig geschiedt op basis van vrijwilligheid en geheel op eigen risico, de deelnemer vrijwaart daarbij tevens Crankzinnig en/of de organisator van de activiteit tegen aansprakelijkheid voor schade, in welke vorm dan ook, ontstaan door of vanwege deelname aan de activiteit. Met inschrijving op, of deelname aan een activiteit van Crankzinnig verklaart u kennis genomen te hebben van, en in te stemmen met het bovenstaande.