handout routekaart

Het is bijna zover, zondag (26 januari) gaan we 130km fietsen om de strava gran fondo 1 challenge te halen. Voor de mensen die meedoen, vergeet je niet op strava aan te melden! Voor meer informatie over onze rit, bekijk eerst even de vorige updates: Strava Gran Fondo 130km rit & Crankzinnig Gran Fondo route.

Omdat er veel animo voor ons ritje is, gaan we het ietsje anders aanpakken. Het is namelijk stukken lastiger rijden met groepjes van meer dan 15 man. Sommige mensen willen harder rijden en sommige mensen gaan dat tempo gewoon niet 130km volhouden. Dus het besluit is om groepjes van circa 10 man te maken en deze in te delen op geschatte gemiddelde snelheid en dan apart te starten. Dus bijvoorbeeld een groep van gemiddeld 25k/u (aka de chille mensen), een groep van 27,5km/u (aka de doordrappers) en een groep van 30km/u (aka the worshippers of the V). De eerste groep start om 10:00, de tweede 10 minuten later etc. Het is dus zaak dat je een inschat hoe hard je wilt fietsen en een beetje de snelheid doseert, het is geen wedstrijd!

Omdat er een kans is dat er niemand van de Crankzinnig crew in jullie groepje zit (wat we wel proberen), hebben wij een routekaartje gemaakt, die iedereen meekrijgt (zolang het geen Project X crankzinnig editie wordt). Volg de 7 punten en je komt op ongeveer 130km uit. Er staat niemand op deze punten te controleren, dus ben je vrij om met jouw groep een route te bepalen. Want daar gaat het ons om, lekker routes verkennen in omgeving randstad. Deel jullie ervaring ook vooral achteraf, dan kunnen we het verwerken in ons verslag (gebruik #crankzinnig).

De route in Rotterdam

De route in Rotterdam

Ook hebben wij een deel van de route alvast voorgereden en met name in Rotterdam is het erg makkelijk verkeerd rijden en verdwalen. Dus vandaar dat we even een kaartje hoe wij het voor ogen hebben. Vanaf de Zeeuwse Meisjes (die hele lekkere chocolademelk en cappucinos maken) is er een fietsbrug richting Hotel New York, waarna je de Erasmusbrug over kan steken, daarna steek je de Maas direct weer over, om daarna bij de Van Brienenoordbrug (klimmen!) weer terug over te steken. Belangrijk is dat je de hoofdwegen van dit kaartje aanhoud, dan komt het helemaal goed. Volg na de Brienenoordbrug de bordjes: Bergschenhoek of De Rottemeren.

Verdere info:

  • Mocht er iets gebeuren met je fiets, of je vind het zelf wel mooi geweest met dat fietsen, er zijn twee plekken waar je makkelijk kan afhaken. Rotterdam Centraal of Zoetermeer, hier rijdt de Randstadrail, waar gratis de fiets mee kan.
  • Je fiets kan je gewoon bij Lola bikes & Coffee naar binnen meenemen, de Zeeuwse Meisjes zijn hier alleen minder blij mee, dus zet hem buiten voor de deur. Wij hebben daar twee sloten neergelegd, die we misschien met een beetje puzzelen kunnen gebruiken. Je kan natuurlijk ook zelf een slot meezeulen, maar je hebt vanuit binnen goed zicht op de fietsen.

Belangrijke informatie uit het vorige bericht:

  • Het kan laat worden, neem dus lichtjes mee! Zorg daarnaast voor je eigen veiligheid.
  • Neem (minimaal) een tientje mee voor onderweg, want we nemen een pontje.
  • Neem voldoende eten en drinken mee en zorg dat je jezelf kan redden met een lekke band.
  • Ontsnappingen kunnen gebeuren, maar er wordt gewacht op vaste punten. Wij proberen te zorgen dat niemand zomaar achter blijft. Mocht het toch gebeuren, we wisselen telefoonnummers uit voordat we starten. Laat niemand zomaar alleen achter!
  • Mochten jullie nou foto’s maken of andersoortige media uitingen, zet er #crankzinnig bij óf stuur een linkje naar ons, dan kunnen we het verwerken in ons verslag.

Wil je meedoen of meer informatie? Ga naar ons Facebook event, stuur ons een email of schrijf hieronder een reactie.

Deelname aan ons ritje is volledig op eigen risico en wij zijn dus niet aansprakkelijk voor enige (financiële) schade en/of letsel. Pas goed op jezelf en een ander!