Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7

Na maanden lang zonder training was het afgelopen zondag dan eindelijk zover, Col du Binckhorst! Het idee van Victor de Vries om tijdens het I’m Binck Festival een parkeergarage tot bergetappe te transformeren. Door 25 keer vijf etages op te sprinten met hellingen van 10% is dit een mooie manier om in de buurt te komen van een Tour de France etappe. Vooraf werd er meerdere malen expliciet gezegd dat het om de “fun” gaat en het niet een wedstrijd is, dus vol wedstrijdlust stonden 3 van onze redacteuren aan de start.

Bij eerste 3 oefenrondjes werd al pijnlijk duidelijk dat de bochten niet alleen scherp zijn, maar vooral ook heel glad. Elke fiets mocht meedoen maar de 23mm bandjes die de meesten onder hun fiets hadden leken toch te smal. Na een aantal valpartijen waren ook de dames van KEK aan de beurt met een ritje in de ambulance als gevolg. Dit leek de jongens vooraan, met de nadruk op onze redacteur Gerben, nog meer te motiveren om snoeihard door de bochten te knallen. Want deze “prestatie tocht”, met Thijs Zonneveld in het peleton, was toch serious business.

In de pause was er een MTB parcours over de verdiepingen verdeeld voor een knock-out toernooitje. Ook hier deed een redacteur van ons aan mee. Iedereen werd bij de start verteld: na elke helling rechtsaf en het parcours volgen. Echter koos iedereen, met uitzondering van onze redacteur, er voor om op de 5de verdieping linksaf te gaan in plaats van rechtsaf. Binnen de organisatie werd echter besloten de rechts-gaander te diskwalificeren. Waarom weet eigenlijk niemand.

Dit debacle voorbij stonden de heren en dames weer aan de start. Na de koffie werd ‘serieus’ ineens ‘serieuzer’ met als gevolg het nodige duw en trek werk. Binnen het staal en beton van een parkeergarage werd het winnen van een wedstrijd zonder prijs ineens heel belangrijk. “Onze” Gerben deed goede zaken op kop, maar voor hem was het mooiste de kopgroep waar hij in zat. Een jaren ’80 Time Trial fiets, Kona touring bike, €10.000,- aan Eddy Merckx geweld en een Cube 29er met 4 uiterst fanatieke mannen erop. Maar het snelste was hij zelf op zijn Empella veldfiets, een dodelijke combinatie.  Hij was zelfs Thijs Zonneveld te snel af.

urbangerben

Nog voor de prijsuitreiking reden wij snel naar Lola’s om nog even een koffie te doen, of thee, want er was toch geen prijs. Er is behoorlijk wat publiciteit geweest rond dit evenement. Er zijn een aantal leuke reportages te vinden waaronder deze van TV West.