Castelli Velocissimo Sanremo Suit

Als wielrenner kom je er eigenlijk niet onderuit; het merk Castelli. Ze maken heel veel verschillende producten in veel verschillende prijscategorieën. Het Italiaanse merk maakt als sinds 1910 kleding voor wielrenners en doet dat met verve.

We kregen de kans om een skinsuit te testen. Niet een gewoon skinsuit maar één die speciaal gemaakt is voor wielrenners op de weg, met achterzakken dus. Castelli maakt dit product sinds 2011. In datzelfde jaar won Johan van Summeren Parijs-Roubaix met een skinsuit van Castelli.

Het gaat om de Castelli Velocissimo Sanremo met de KISS Air zeem. Deze zeem is één van de twee zemen die Castelli maakt voor zijn broeken. De duurdere “Progretto X2” zeem zou meer comfort moeten maar we zijn niet overtuigd. Als je de 2 zemen gaat vergelijken is de KISS Air iets harder, het materiaal voelt een beetje alsof je een foam-bord vastpakt (die drijvende planken in een zwembad maar dan zachter). De duurdere zeem is echt een kussentje die eigenlijk best iets dikker had gekund. Het goedkopere broertje heeft écht indruk gemaakt. Je moet goed afgetraind zijn wil je de duurdere versie comfortabel vinden.

Dit is 1 van de ritjes die we deden met de Skinsuit.

De Crankzinnig jersey moest en zou aero mouwen hebben. Dit is gelukt. Echter, als je de mouwen vergelijkt met de mouwen van de skinsuit van Castelli lijkt het alsof je een joggingpak aanhebt. De skinsuit zit echt als gegoten, vooral de mouwen zitten echt goed strak. Het einde van de mouwen is afgewerkt met de Giro3 grippers die ook aan het einde van de benen zitten. Leuke bijkomstigheid: Je tan lines zijn nog nooit zo straks geweest.

Om het logo achter op de reet zo goed mogelijk te houden hebben we ons aan de wasvoorschriften van Castelli gehouden. Het is altijd jammer als het logo vergaat. Castelli adviseert om waspoeder te gebruiken en om altijd alle ritsen dicht te doen. Ook is de skinsuit alleen maar gewassen in een waszak. Na ongeveer 15 x wassen is het logo nog als nieuw.

Eigenlijk alleen maar voordelen dus aan dit pak. Behalve dat het nogal nietsverhullend is voor de bierbuik. Het is best raar dat je niet vaker renners ziet die kiezen voor een pak uit 1 stuk. Het fietst bijzonder aangenaam. Mocht je denken dat het te profi staat voor de ritjes die je maakt? Welgeteld NUL negatieve reacties kwamen er als reactie op het dragen van dit pak.

Als je niet kunt wachten tot de volgende zomer en wil je alvast gebruik maken van een skinsuit? Dat kan. Er is ook een wintereditie gemaakt van de 2 meest populaire stukken van Castelli; de Castelli 2 Thermosuit. Het is een combinatie van de Gabba Long Sleeve en de Sorpasso Tight. En over de Gabba lijn horen wij niets anders dan positieve geluiden!

Leuk weetje voor 2016, voor zomer 2016 komt Castelli met een geweldige nieuwe topbroek: de Mondiale. Dit is een broek uit één stuk stof, slechts één naad houdt het geheel samen waardoor ze wrijving minimaliseren. De broek is vervaardigd uit een nieuwe stof: Cinquanta. Dat geeft ook meteen aan dat het uit 50% lycra bestaat. Zo krijg je extra spierondersteuning en dat zorgt voor de gepaste bloeddoorstroming.