In maart van 2015 werd in Amsterdam een Rapha winkel geopend. Sindsdien ben ik er al een paar keer geweest en heb ik mezelf kunnen vergapen aan de mooie spullen die zij verkopen. Ik ben enorm gefascineerd door het merk en zijn producten en de manier waarop zij zich positioneren. Het werd hoog tijd om eens mee te rijden met de zaterdag club ride die zij organiseren.

Ik wilde mezelf eigenlijk voordoen als lid van de RCC. Helaas zijn de ritten voor de RCC op een zondag en ik kon deze zondag niet. Wel heb ik met de ‘concierge’ afgesproken dat ik een fiets mocht lenen die altijd ter beschikking staat als je lid bent van de club. Het mooie aan de club is dus dat overal waar Rapha winkels zijn je kan aansluiten bij ritten die georganiseerd worden én er staat een S-Works Roubaix voor je klaar als je dat wilt. Als je de fiets reserveert heeft de lokale ‘concierge’ een kusje op het zadel gegeven én het zadel voor je op de juiste hoogte gezet.

The Rapha Cycling Club is the first cycling club of its kind, an active riding and racing club designed to create a global community of like-minded, passionate road riders.

We zijn met een aantal vrienden op zaterdagochtend vroeg richting Amsterdam vertrokken om daar om 9:30 te kunnen vertrekken. We reden met een groep van ongeveer 25 mannen en een paar vrouwen. Samen uit, samen thuis is het devies. Dus toen ik een lekke band kreeg werd er netjes gewacht.

Het mooie aan de Rapha ritten is dat je geen meter kopwerk hoeft te verrichten. Al het kopwerk werd gedaan door Mathijs die ook de route had uitgezet. Die gast kan een partij trappen, niet normaal. Ik heb eerder met hem gefietst. Vooral de rit in de Ardennen staat me bij. Hij fietst mij “helemaal de moeder”! Zijn routekennis is overigens ook fenomenaal. We hebben echt van alles gehad en voor iemand uit de regio Den Haag was het een openbaring. We reden veel over gravel en hebben zelfs de landingsbaan in Soesterberg meegepakt. Check de foto’s maar even. Het was echt een leuke rit. Hopelijk vergeven het jullie mij. Ik was van plan om ook nog terug naar Den Haag te fietsen maar ik ben lekker in de trein gaan zitten.

De S-Works Roubaix viel niet tegen. Het is de comfortfiets van S-Works. Dat is duidelijk te merken. Niet eerder heb ik op een dergelijke fiets gereden. Het leek wel of er vering in zat; Dit komt natuurlijk door de ZERTZ  Technology. De vibratiedempers doen hun werk heel goed. Beter dan ik op voorhand had verwacht. Het is machtig mooi om op zo’n fiets te mogen rijden. Zeker ook omdat hij helemaal Dura-Ace afgemonteerd is. Niet eerder reed ik op een fiets die zo lekker schakelde. Als je lid wordt van de RCC heb je in ieder stadje zo’n schatje!

Als je mee wilt doen aan 1 van de ritten, vergeet niet om je even in te schrijven via de website van Rapha!