Verzamelen in het Museumpark te Rotterdam

Verzamelen in het Museumpark te Rotterdam

Tijdens een dronken bui bedenk je de meest krankzinnige ideeën. Zo ook de “200K Took my Lady Away”. Het idee van Rotje Rond en Fixerati om in 2 dagen meer dan 200 kilometer op een doortrapper te doen. De eerste dag, 12 juli, van Rotterdam naar Antwerpen en de volgende dag weer terug. Met als extra moeilijkheidsgraad het nachtleven van Antwerpen tussen de 2 ritten.

De betrokkenen van Rotje Rond en Fixerati hebben eens te meer bewezen dat ze super gastvrij zijn en dat ze dit soort wedstrijden kunnen organiseren. Alles was goed geregeld en aanwezig. Zelfs de “vergeet je zwemspullen niet” prijkte op de uitnodiging.

Zaterdagmiddag om 12 uur moest je aanwezig zijn om je inschrijving compleet te maken. Op voorhand werd er 30 euro gevraagd waarmee de benzine voor de auto’s met tassen en de koek & zoopie werden betaald. Iets voor 13:00 werd het manifest uitgedeeld. Eigenlijk heel simpel: Zo snel mogelijk naar Antwerpen rijden met een checkpoint in Bergen op Zoom onderweg. Reed je via de Heinenoordtunnel dan eindigde je net boven de 100 kilometer. Reed je via de Moerdijkbrug dan was het 120 kilometer. Het is dan ook niet aan te raden om Dordrecht aan te houden vanaf Rotterdam. Beter is via Barendrecht…

Luuk Derks en Giorgio Raboen onderweg naar de start. (Foto door Alain Raboen)

Luuk Derks en Giorsio Raboen onderweg naar de start. (Foto door Alain Raboen)

Op de heen weg was er wind tegen en af en toe een buitje. De finish was op de Sint-Paulusplaats bij Cafe Homey. Dit bleek voor een aantal moeilijker te vinden dan vooraf gedacht. De groep die als eerste bij het checkpoint in Bergen op Zoom was finishte dan ook niet als eerste. Dit kwam mede door 2 aanrijdingen op de gladde kasseien in Antwerpen.

De vooruitzichten voor de terugreis waren slecht. Elf deelnemers namen niet de moeite om terug te fietsen. Het eerder genoemde nachtleven was hier mede debet aan. De wind was nu mee maar er zou een hoop regen gaan vallen. Gelukkig was de temperatuur wel goed en was regenkleding niet echt nodig. Er werd hard gefietst. Zo hard dat er een grote groep staande werd gehouden door de politie omdat er stoplichten werden genegeerd. Een aantal fietsers reed door maar werd later alsnog ingehaald: ook zij konden rekenen op een (stevige) reprimande.

Het harde fietsen heeft geleid tot kleinere marges in de einduitslag. De snelste tijd werd neergezet door de Nederlander Roland Ras. Hij wist de rit met een gemiddelde van 34 km/u af te leggen. Voor 210 kilometer een ongelofelijke prestatie zonder versnellingen. De eerste vrouw, die 10e werd in het algemeen klassement, deed er ongeveer 35 minuten langer over. Het belangrijkste van dit weekend was de gezelligheid aan de start én finish. Bedankt organisatie!

foto 4 (2)