oneyearthumbie

Het is feest, niet alleen Sinterklaas is jarig, maar ook Crankzinnig! Het eerste jaar zit er op en ik moet eerlijk zeggen, we hebben meer bereikt dan ik ooit had verwacht. Het begon vorig jaar met een idee, een persoonlijk gemis, een groep fietsers die gewoon lol beleven aan fietsen in plaats van pure ernst. Ik registreerde een domein, zette snel een website op en schreef een manifest. Dit alles was een halve dag werk, zodat ik iets had om mijn ei kwijt te kunnen. Ondertussen spoorde ik mijn fietsvrienden aan om mee te helpen en al gauw meldden zich wat mensen die ook best wat wilden schrijven.

Den Haag - Breda

Het begin was gemaakt en nu stond de Festive 500 voor de deur. Dit was gelijk ons eerste project. Deze challenge was een mooi initiatief om nieuwe routes en mensen te leren kennen. Tegelijkertijd kon ik wat inhoud aan onze blog geven.

Het is duidelijk dat we een gat opvullen voor meerdere mensen. Nieuwe routes, leuke ritten en geen schrik voor barre omstandigheden. Ook in de herfst en de winter mag er gefietst worden. Dit bleek wel in onze eerste Gran Fondo rit. In januari kwamen er circa 25 man opdagen om de 130 kilometer te trotseren in de kou. Reden om het een maand later nog eens te herhalen. Gran Fondo Due had een nog grotere opkomst terwijl de omstandigheden misschien wel slechter waren. De wind op de terugweg was niet mals. In juni hebben we het nog kleinschalig en stiekem overgedaan met een last minute Gran Fondo. En op de heetste dag van het jaar was daar nog de Jour du Tour in samenwerking met Lola Bikes & Coffee en het filmhuis.

Ondertussen zijn vele nieuwe wegen verkend en hebben we veel nieuwe mensen ontmoet. We zijn daarnaast een officieel logo rijker, verspreiden we onze content via sociale netwerken en kunnen we voorzichtig spreken van een klein succes. We doen het allemaal voor de lol en dankzij jullie werd onze lol alleen maar groter. De ideeën werden daarmee ook groter. Naast de gebruikelijke ritjes wilden we originele dingen gaan ondernemen. Daarbij moest er natuurlijk ook een eigen wielershirt komen. Beide wensen zijn uitgekomen, mede dankzij onze sponsoren: het wielershirt is onderweg en we hebben twee mooie en originele ritten georganiseerd!

047

Allereerst de Crankzinnig Guerilla Fondo naar Engeland, East Yorkshire welteverstaan, het prachtige gedeelte van Engeland waar de Tour dit jaar startte. Het was een gek idee. Met de fiets naar de boot en ’s nachts een overtocht maken. Een dag in Engeland fietsen en ’s avonds weer terug. Een gestoord idee waar onverwacht ruim 25 mensen voor te porren waren! We schrokken er zelf en beetje van. Maar de meer zielen, de meer vreugd, dat bleek op de boot en onderweg. Zo zie je dat gestoorde ideeën ook vaak goede ideeën kunnen zijn. Voor de start in Den Haag kreeg iedereen een rijkgevulde goodiebag. Toffe dingen om te regelen voor iedereen die zich had ingeschreven. Dit soort evenementen kunnen jullie in de toekomst ook weer verwachten van ons.

10808721_749713791750533_704819987_n

De start van de Tour de France in 2014 hebben we gehad, en vorig weekend pakten we de Tour de France van aankomend jaar mee (verslag volgt). De eerste twee etappes van de editie van volgend jaar starten in Utrecht. Een goede reden voor ons om die route alvast eens te rijden, van Utrecht naar Zeeland. Enig nadeel was dat wij niet zulk prettig weer hadden als de mannen in de tour. Althans, dat dachten we van tevoren, maar ondanks dat het koud was hadden we een behoorlijke wind mee. Heerlijk, gedurende 160 kilometer werden we de goede richting in geblazen. Ik weet inmiddels dat je dit niet andersom wilt hebben! Ook deze rit was een overweldigend succes.

management

Wat gaan we het volgende jaar doen? Naast gewoon zo doorgaan, hopen we nog meer mooie artikelen te schrijven. Soms vergeten we bijna dat we een blog zijn in plaats van een reis- en evenementenbureau. Ik hoop dat jullie evenveel van #Crankzinnig houden als dat wij doen. Mochten jullie nog mooie ideeën hebben, wij staan altijd open voor suggesties (bijvoorbeeld hieronder in de reacties)!